[Izložba] AVA013: razstava diplomantov in pregledna razstava

AVA – Akademija za vizualne umetnosti, 16.6.2021 – 27.6.2021

Vljudno vabljeni na otvoritev diplomske in pregledne razstave AVA013 v sredo, 16.6.2020, ob 19. uri na AVA – Akademiji za vizualne umetnosti, Trubarjeva 5, Ljubljana.

 

V sredo, 16. junija, se na AVA – Akademiji za vizualne umetnosti odpira razstava enajste generacije diplomantov Akademije za vizualne umetnosti z naslovom AVA013. Na razstavi, ki bo na ogled do 27. junija, bo poleg del diplomantov: Iris Čeh, Polone Ferjančič, Hannah Koselj Marušič, Mile Peršin, Nike Tomažič, Stefana Veljovića, Lare Zupan, na ogled tudi produkcija študentov nižjih letnikov, med avtorji: Ana Bizjak, Andreja Benedejčič, Lana Berginc Predovič, Niko Čajić, Iva Ferlinc, Nika Gregorič, Youssef Hamza, Branka Jovanovič, Marija Klun, Jaka Komac, Brina Krišelj, Jaša Andrej Muller, Kristina Paunovski, Nela Poberžnik, Gaja Prinčič, Tadeja Pungerčar, Sara Radulović, Erazem Rakovec Žunič, Neža Rant, Pia Sovinc, Gea Stošicki, Iva Suhadolnik Gregorin, Manca Žitnik, in študentov podiplomskega študija: Dragica Bjelica, Olena Potočnik ter Sanja Vatić.


AVA – Akademija za vizualne umetnosti je neodvisna in nepridobitna šola s poslanstvom, da ustvari uspešno in prepoznavno institucionalno identiteto s prepoznavnim prispevkom skupnostim, ki jim služimo.  AVA je bila ustanovljena kot izziv splošnemu odnosu do umetnosti in kreativnosti v Sloveniji in širši regiji, predvsem glede na diskurz o družbenopolitičnih  posledicah globalizacije kulture in družbe. AVA vzpodbuja interdisciplinarne raziskave in uporabo novih medijev in tehnologij znotraj zgodovinskega in teoretičnega okvirja. Študij temelji na kritičnem razumevanju umetnosti znotraj širšega kulturnega in družbenega konteksta. Od leta 2020 je AVA tudi partnerica univerzitetnega portala Artfiks.

*Akademija za vizualne umetnosti je akreditiran visokošolski zavod pri Agenciji Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu.

www.ava.si

https://www.facebook.com/AvaAcademyOfVisualArts

https://www.facebook.com/institut.ava

Razstavo AVA013 podpirajo:

Studio Černe, Ljubljana

Mercator d.d.

Herman in partnerji d.o.o.

Društvo NSK Informativni center

Vogmar, Ljubljana

TAM -TAM d.o.o., Ljubljana


Uredniški pregled: Eva Stamboldžioski


Posted

in

by

Tags:

Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost